Oud en verroest messing, hoe je het moeiteloos schoonmaakt: weer zo goed als nieuw

2

Een oud, roestig koperen voorwerp is zeker geen mooi gezicht. Daarom stellen we vandaag een methode voor waarmee je al het grijs kunt verwijderen en het glanzend kunt maken in slechts een paar minuten en zonder al te veel moeite.

Messing

Ben je het zat om het messing in je huis dof, roestig en oud te zien? Maak je geen zorgen! Met een paar veelgebruikte ingrediënten die je in elke keuken vindt, kun je roest verwijderen en je messing weer als nieuw maken.

In dit artikel laten we je alle trucjes zien om oud messing met gemak schoon te maken. Dus pak wat tissues en maak je klaar om je favoriete metaal te laten glanzen!

oud en verroest messing, hoe maak je het moeiteloos schoon met azijn en zuiveringszout

Als je oud en verroest messing moeiteloos wilt schoonmaken, dan zijn azijn en zuiveringszout de ingrediënten die je zoekt. Hun combinatie is een natuurlijk en effectief middel om roest van messing te verwijderen.

Begin met het voorwerp in kwestie te bedekken met een oplossing van gelijke delen warm water en witte azijn. Laat het ongeveer 10-15 minuten zitten en wrijf dan zachtjes over het oppervlak van het messing met zuiveringszout. Gebruik een zachte doek of een borstel met zachte haren om de moeilijkste vlekken te verwijderen.

Oud en roestig messing, hoe maak ik het schoon
Spoel alles goed af met lauw water en droog het messing grondigmet een schone doek. Deze methode is ook ideaal voor het verwijderen van harde vlekken op messing potten en pannen.

Als je een hogere glans wilt, kun je na het wassen voorzichtig wat plantaardige olie op het oppervlak van het messing wrijven. Dit zal je favoriete voorwerp weer tot leven brengen.

Hoe schoonmaken met zuiveringszout, citroen en olijfolie

Als je op zoek bent naar een andere natuurlijke en effectieve methode om oud en verroest messing schoon te maken, probeer dan zuiveringszout, citroen en olijfolie te gebruiken. Deze natuurlijke ingrediënten kunnen roest en vuil van messing verwijderen zonder het te beschadigen.

Begin met het uitpersen van het sap van een halve citroen in een kleine kom. Voeg een gelijke hoeveelheid zuiveringszout toe tot je een dikke maar goed smeerbare pasta krijgt. Meng de ingrediënten goed.

Breng de pasta aan op het oppervlak van het messing met een zachte doek of een zachte tandenborstel. Pas op dat je geen krassen maakt op het messing terwijl je de pasta aanbrengt.

Laat de oplossing ongeveer 5 minuten inwerken op het oppervlak van het messing en gebruik dan een ander deel van de doek of tandenborstel om zachtjes over het behandelde gebied te wrijven. Herhaal dit proces totdat het hele aangetaste oppervlak is gereinigd.

Messing schoonmaken met citroen

Spoel ten slotte af met warm water en droog goed af met een zachte doek. Om messing extra glans te geven kun je een paar druppels olijfolie op een schone doek doen en hiermee over het oppervlak wrijven, waarbij je de moeilijk bereikbare delen bewerkt met een tandenstoker die je in dezelfde in olie gedrenkte doek hebt gewikkeld.

Deze methode kan ook gebruikt worden op messing sieraden zoals armbanden, kettingen en ringen.

Hoe vuil verwijderen met zuiveringszout en warm water voor gelakt messing

Als je messing voorwerp een beschermende lak heeft, moet je heel voorzichtig zijn om te voorkomen dat je het beschadigt tijdens het schoonmaken. In dit geval is de beste oplossing om het zuiveringszout en het warme water dat je net hebt gebruikt te verwijderen.

Zorg er allereerst voor dat het voorwerp volledig droog is. Gebruik een zachte doek om het