4 tips om voedsel lekker te maken zonder zout te gebruiken

b18 1

Zout is een specerij die we sinds we klein waren aan ons gehemelte hebben gekleefd, dus denken aan eten zonder zout is iets waar we niet eens aan kunnen denken. Maar zout is niet het enige dat smaak kan toevoegen aan onze gerechten, dus we moeten erover nadenken om heerlijke gerechten te leren maken met weinig of geen keukenzout.

Het lijkt ons ondenkbaar, maar we verzekeren u dat als u onderstaande tips leest, u heel snel zult leren om geen zout aan uw maaltijden toe te voegen en ze toch lekker zullen zijn. Denk dat er mensen zijn die wanneer ze hun goed gekruide gerecht aan tafel serveren, zonder het te proeven, zout toevoegen alsof er geen zout in zit, met deze tips is dat niet nodig.

Aangezien de voedingsmiddelen die wij junkfood noemen een hoog zoutgehalte hebben, leer ze te eten maar wissel ze af met andere gerechten zonder toevoeging van zout. Om dit alles te vermijden, geven wij u deze tips die uw maaltijden smakelijk en echt voortreffelijk zullen maken.

1 – Een goede bron Citroensap 🍋

Het sap van een citroen is een van de beste middelen die we hebben om het toevoegen van zout aan onze maaltijden te vermijden. Het is belangrijk om te weten dat citroen goed past bij bijna elk gerecht. U kunt rijst maken, of een goede salade of vis en de citroen toevoegen of zelfs kruiden toevoegen om de aroma’s en smaken te versterken. Houd er altijd rekening mee dat citroen zuur is, dus we raden u aan het met discretie te gebruiken.

2 – Mosterd 🥣

Mosterd is niet alleen zeer aangenaam in de mond, maar past ook heel goed bij wit en rood vlees. De meest gebruikte zijn korrelig, in poedervorm of in saus. Wanneer u een gerecht in de oven bereidt, kunt u de korrels toevoegen die uw gerechten een uitstekende smaak geven. Maar u kunt uw vlees ook insmeren met mosterd en het een soort verzegeling geven, waardoor uw vlees een echte delicatesse en zeer smakelijk wordt.

3 – Kruiden 🧄🌿

Met kruiden kunt u de meest uiteenlopende mengsels uitvinden, innoveren en bereiden. Deze mengsels begeleiden elke maaltijd die u wilt bereiden. U kunt ze gebruiken om warme of koude gerechten te bereiden. Zodat u weet welke de beste zijn bij het bereiden van een goed mengsel ervan, vertellen wij u dat de meest smakelijke en die de meeste smaak geven zijn: knoflook, basilicum, tijm, koriander, laurier, komijn, zoete paprika, oregano, peterselie, zwarte peper en rozemarijn.

Elke specerij bij verschillende gerechten:

  1. Knoflook: Serveer het in poedervorm en gehakt, en de smaak die het toevoegt aan uw maaltijden zal perfect zijn zodat u zich het zout niet herinnert. Het wordt gebruikt om vlees mee in de oven te smeren, of in de pan voor sauzen. Je fantasie de vrije loop laten is het beste middel.
  2. Basilicum: De beste manier om basilicum te gebruiken is als saus. Basilienoedels zijn het meest bekend, maar je kunt het ook toevoegen aan groenten, vlees en salades.
  3. Oregano: het is het beste om veel smaak te geven aan je sauzen, want het gaat heel goed samen met tomaat, maar ook om een salade op smaak te brengen en het toevoegen van oregano is erg lekker.
  4. Tijm: het is heel goed te gebruiken om veel smaak te geven aan stoofschotels, wit of rood vlees, eieren of salades en vulling voor empanadas.

4 – Er zijn verschillende zouten 🍙

De beste bron is om een goed knoflookzout te maken. Dit zout is heel gemakkelijk te bereiden en is een zeer effectieve vervanger van keukenzout. Om het met de hand te maken, gewoon 10 tenen knoflook pellen, zeer fijn snijden en bakken in olijfolie, zodra ze goudkleurig zijn, uit de pan halen en laten rusten. Zodra ze goudkleurig zijn, haalt u ze uit de pan en laat u ze rusten. Daarna doen we ze in de molen en maken we er een poeder van. Dit poeder doen we in een glazen pot met een deksel en dat wordt nu het zout dat u in al uw maaltijden gebruikt.