Zwitserse aardappelpannenkoek

2

Zwitserse aardappelpannenkoeken, ook bekend als “Rösti”, zijn heerlijk en gemakkelijk te bereiden. Hier is een recept om je te helpen deze Zwitserse specialiteit te bereiden:

Ingrediënten:

 • 4 tot 5 middelgrote aardappelen, geschild en geraspt
 • 2 eetlepels boter
 • 2 eetlepels plantaardige olie
 • Zout en peper naar smaak

Instructies :

 1. Rasp de aardappelen met een rasp met grove gaten. Je kunt ook een keukenmachine met een rasp gebruiken.
 2. Leg de geraspte aardappelen in een schone doek en druk goed aan om overtollig vocht te verwijderen. Je wilt dat de aardappelen zo droog mogelijk zijn.
 3. Smelt de boter en olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
 4. Wanneer de boter begint te schuimen, voeg je de geraspte aardappelen toe aan de pan. Spreid ze gelijkmatig uit en druk ze lichtjes aan met een spatel.
 5. Breng de aardappelen op smaak met zout en peper.
 6. Bak ongeveer 15 tot 20 minuten op een middellaag vuur, of tot de onderkant goudkleurig en knapperig is. Je kunt dit controleren door een hoekje van de cake op te tillen om te zien of hij goudkleurig is.
 7. Plaats een groot bord op de pan om de patty om te draaien. Draai de pan om om de patty op het bord te leggen en schuif de patty dan in de pan om de andere kant te bakken. Je kunt ook een deksel gebruiken dat even groot is als de koekenpan om de patty om te draaien.
 8. Bak de andere kant ongeveer 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
 9. Zodra de Zwitserse aardappelpannenkoek aan beide kanten gaar is, haal je hem uit de pan en leg je hem op een serveerbord.
 10. Serveer de warme aardappelpannenkoek, in partjes gesneden, met eieren, worstjes, groenten of een andere topping naar keuze.

De Zwitserse aardappelpannenkoek is een veelzijdig en heerlijk gerecht, gewaardeerd om zijn knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Het kan worden geserveerd als ontbijt, lunch of diner, en is ideaal bij verschillende gerechten.