Gevulde aardappelen: een origineel en heerlijk bijgerecht

3

Gevulde krielaardappelen zijn een heerlijk en veelzijdig bijgerecht. Hier is een recept voor gevulde gebakken aardappelen:

Ingrediënten:

 • 4 middelgrote aardappelen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • Keuze uit toppings: geraspte kaas, knapperig spek, gehakte groene uien, crème fraîche, boter, bieslook, enz.

Instructies :

 1. Verwarm je oven voor op 200°C (400°F).
 2. Was de aardappelen grondig en droog ze.
 3. Prik met een vork verschillende keren in de aardappelen. Zo kan de stoom tijdens het koken ontsnappen en voorkom je dat de aardappelen openbarsten.
 4. Schep in een kom de aardappelen om met olijfolie, zout en peper tot ze goed bedekt zijn.
 5. Leg de aardappelen direct op het ovenrooster of op een bakplaat. Bak ongeveer 45 minuten tot 1 uur, of tot de aardappelen zacht zijn als je er met een mes in prikt.
 6. Terwijl de aardappelen koken, bereid je de toppings van je keuze. Je kunt kaas raspen, knapperig spek bakken, groene uien snipperen enzovoort.
 7. Haal de aardappelen uit de oven als ze gaar zijn. Snijd ze in de lengte doormidden en zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt. Trek de helften een beetje uit elkaar om de aardappelen te openen.
 8. Vul de aardappelen met de toppings van je keuze. Voeg geraspte kaas, knapperig spek, crème fraîche, groene uien, boter of iets anders naar keuze toe.
 9. Zet de gevulde aardappels een paar minuten terug in de oven, net lang genoeg om de kaas te laten smelten of de toppings te verwarmen.
 10. Serveer de gevulde aardappelen warm en gegarneerd met je favoriete bijgerechten.

Deze gevulde krielaardappelen zijn een heerlijk bijgerecht dat je kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak. Ze zijn ideaal bij vlees- of gevogeltegerechten, of zelfs als hoofdgerecht met een groene salade.