Ham en kaas eierdopjes: ze zijn bijna te lekker om op te eten!

2

Ham en kaas eierdopjes zijn heerlijke kleine gerechtjes die de eenvoud van ham en kaas combineren met een elegante, smakelijke presentatie. Ze zijn perfect voor een gastronomisch ontbijt of brunch. Zo maak je ze klaar:

Ingrediënten:

 • 4 eieren
 • 4 plakjes ham
 • 1/2 kopje (ongeveer 50 g) geraspte kaas (zoals Zwitserse, Cheddar of Gruyère)
 • Zout en peper naar smaak
 • Boter of olijfolie om de muffinvormpjes in te vetten

Instructies :

 1. Verwarm de oven voor: Verwarm je oven voor op 180°C (350°F).
 2. Bereid de muffinvormpjes voor: Vet de muffinvormpjes licht in zodat de eieren niet vastplakken. Je kunt ook individuele schaaltjes gebruiken.
 3. De vormpjes bekleden: Bekleed elk muffinblik met een plakje ham. Zorg ervoor dat de ham de zijkanten van het blikje goed bedekt.
 4. Kaas toevoegen:Strooi wat van de geraspte kaas op de bodem van elk vormpje, bovenop de ham.
 5. Kraak de eieren:Scheur een ei in elke vorm en zorg ervoor dat de dooier niet breekt. Je kunt het ei ook in een kommetje breken voordat je het in de vorm doet.
 6. Seizoen: Breng elk ei op smaak met een snufje zout en peper.
 7. De overgebleven kaas toevoegen: Strooi de overgebleven geraspte kaas over de bovenkant van elk ei.
 8. Oven bakken: Zet de muffinvormpjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het eiwit is gestold en de kaas gesmolten en lichtbruin is.
 9. Warm opdienen: Haal de eierdopjes met ham en kaas uit de oven en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze uit de vorm haalt. Serveer ze warm.

Deze eierdopjes met ham en kaas zijn zowel heerlijk als mooi. Ze zijn perfect om indruk te maken op je gasten tijdens een brunch of een speciaal ontbijt. Je kunt het recept ook personaliseren door andere ingrediënten toe te voegen, zoals kruiden, groenten of champignons voor een extra vleugje smaak. Geniet van deze heerlijke eierdopjes!