Gedroogde en rotte planten, met dit middel zullen ze snel herstellen

la soluzione per le piante 950x500 1

Het vinden van droge en rotte planten is zeker een van de ergste dingen die kunnen gebeuren, omdat het betekent dat er afscheid wordt genomen van de zaailing.

la solution pour les plantes

Na zoveel maanden van opoffering en waarschijnlijk zelfs na het uitgeven van veel geld, is er niets ergers. Onder alle planten die gemakkelijk beschadigd raken omdat ze speciale zorg nodig hebben, is de orchidee.
Het zijn de wortels die, uit het niets, ook verrot kunnen worden aangetroffen, ondanks de zorg om de plant goed water te geven, zonder overboord te gaan.

Hoe verzorg je de orchidee?

Orchideeën, bijvoorbeeld, zijn prachtige planten die vreugde brengen, maar hebben uitstekende ventilatie nodig, anders sterven ze door verstikking. Ze horen aan bomen te groeien, dus als je ze behandelt als elke andere kamerplant, worden de bladeren plotseling geel, rotten de wortels en vallen de bloemen af. Wees voorzichtig, want dit kan niet alleen met dit soort planten gebeuren, maar met allemaal.

Gelukkig is er, zelfs als de wortels gedeeltelijk of helemaal dood zijn, enige hoop en geloof dat ik de plant kan redden. Volg gewoon de speciale instructies om hem op een snelle en eenvoudige manier weer tot leven te wekken.

Hoe kunt u aan de bladeren zien of de plant droog, dood of bijna dood is?

Als de bladeren geel zijn, heeft de zaailing waarschijnlijk te weinig water gekregen of is de grond te lang nat gebleven. Door stilstaand water gaat de wortel rotten en sterft de plant plotseling. Zijn de bladeren daarentegen gerimpeld, dan heeft de plant te weinig water gekregen en is dus uitgedroogd.

In het algemeen is het zo dat een plant verrot omdat hij te nat is, zodat de wortels niet de juiste tijd hebben om uit te drogen, omdat de watergiften dicht bij elkaar liggen. Een tweede hypothese kan eenvoudigweg zijn dat het water in de schotel stagneert, wat ook de verspreiding van infecties door schimmels of andere parasieten bevordert.

Hoe de bijna dode plant te redden

Om de plant te redden, moet u hem ontbladeren door al het substraat dat de wortels bedekt te verwijderen, vervolgens de rotte exemplaren te verwijderen en alleen de gezonde exemplaren over te laten. Gezonde bladeren zijn groen of wit, terwijl rotte of droge bladeren bruin of zwart zijn.

Vervolgens wordt de wortel gesteriliseerd met 3% waterstofperoxide, de zaailing wordt opgepot in een nieuwe pot met droog substraat en elk blad wordt bevochtigd met absorberend papier, om het te hydrateren. Zodra dit is gebeurd, moet u minstens twee of drie dagen wachten met water geven, zodat de plant weer in bijna perfecte gezondheidstoestand kan komen, zoals hij net is gekocht.

De tweede methode is zeker effectief en kan één of meer levens redden

Een tweede methode is om de droge twijgen af te snijden, vervolgens alle droge bladeren te verwijderen en alleen de wortel buiten te laten, doe wat droog cement in een vaas natuurlijk, een lepel is voldoende. Een halve liter water wordt toegevoegd, dan wordt het mengsel geschud, een beetje van dit water wordt in een vrij grote bak gegoten, waarin de wortels moeten worden ondergedompeld.

In dit stadium worden ze 30 minuten zo gelaten. Dan laat men de wortel een uur drogen, plaatst hem in een vaas en bedekt hem met aarde. Na een week wordt water in een andere vaas gegoten, waarna een aloë vera blad wordt afgesneden en in het water wordt gelegd, om te proberen de aloë gel eruit te krijgen, die in elke context wonderbaarlijk is.

Het water wordt vervolgens gebruikt om de plant water te geven, die wordt afgedekt en bedekt blijft alsof hij in een kas staat. Na maximaal 3 weken zal de zaailing nieuwe bladeren hebben aangemaakt en weer tot leven zijn gekomen.

Zodra dit resultaat is bereikt, is het raadzaam enkele instructies te volgen die het mogelijk maken dit leven op de best mogelijke manier te verzorgen, zonder te veel water te geven of te vergeten water te geven wanneer dat nodig is. Elke plant is anders, er zijn planten die veel water nodig hebben en planten die zelfs met weinig water overleven. Dus als je niet goed geïnformeerd bent, is het raadzaam jezelf de juiste vragen te stellen voordat je een plant koopt.