De perfecte brioche: een ei, melk en bloem et voila!

De ingrediënten

Voor deze lekkernij hebben we nodig: 400 gram dubbel-nul bloem; een ei; drie eetlepels suiker; een theelepel zout; een eetlepel bakpoeder; vier eetlepels gesmolten boter; 160 milliliter melk; 60 milliliter water; en voldoende chocoladepasta.

De bereiding

Eerst gieten we de bloem in een grote kom: we maken een klassieke fontein en gieten het bakpoeder, 60 milliliter lauw water en drie eetlepels suiker in het midden.

Dan voegen we een theelepel zout toe aan de bloem, en in de ‘kegel’ van de fontein breken we het ei en roeren lichtjes met een handklopper zonder de bloem aan te raken.

Vervolgens voegen we vier eetlepels gesmolten boter toe en mengen met een spatel, waarbij we dit keer ook de bloem niet raken.

Na een tijdje mengen voegen we 160 milliliter lauwe melk toe, mengen nog een beetje en kneden dan met onze handen, waarbij we tenslotte het deeg met onze vuisten pletten.

Als we een mooie elastische bal hebben, bedekken we die met huishoudfolie en laten hem twintig minuten rijzen.

Als de 20 minuten voorbij zijn, halen we de massa terug en kneden we het nog enkele seconden met onze handen op een werkvlak, tot we een soort brood krijgen.

Advertentie

Nu snijden we van deze filoncino vijf of zes kleinere stukken en geven die met onze handen de vorm van balletjes.

Nu snijden we uit elk van deze bolletjes een lang stuk deeg, alsof we gnocchi gaan snijden, en dan pletten we deze strook met een deegroller tot hij twee of drie millimeter dik is.

Nu leggen we op elk van deze repen een ‘noodle’ van chocoladepasta over de lengte en sluiten het deeg eromheen.

Nu hoeven we deze gevulde “broodstok” (voor de grootte) alleen nog maar spiraalsgewijs op zichzelf te draaien, zodat er een elegante draaiing ontstaat.

We herhalen deze handeling met alle andere deegbolletjes en leggen onze omslagen vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat ze een half uur rusten en bestrijk ze dan met eigeel en leg in het midden van elk een gekonfijte kers.

Nu moet het geheel alleen nog 25 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Goede eetlust! .