Avocadomayonaise: lekker, gezond, vegetarisch en dieetvriendelijk

4

Mayonaise is een onmisbare saus in de keuken. Hij is heel veelzijdig en onmisbaar in heel veel recepten. In dit artikel leggen we uit hoe je een lekkere avocadomayonaise kunt maken, die perfect is om de klassieke mayonaise te vervangen omdat hij veel gezonder is en volgens ons ook beter smaakt.

Door de avocado te gebruiken, kunnen we het aantal calorieën aanzienlijk verminderen. Ondanks het feit dat deze vrucht vet is, is hij rijk aan gezonde vetten en als je hem in de juiste verhouding eet, is hij ook goed voor ons. Het helpt ons ook om ons voller te voelen en minder te eten. Avocado is rijk aan vezels, omega 3 en vitamine E.

Ingrediënten: een halve avocado op kamertemperatuur, een ei, 2 vingers zonnebloemolie, 2 eetlepels citroensap, zwarte peper, 2 takjes verse koriander, een snufje zout.

Doe het ei op kamertemperatuur, de olie en het zout in de blender op maximaal vermogen. Het resultaat zal een zeer dikke, bijna schuimige consistentie hebben, vergelijkbaar met klassieke mayonaise.

Voeg het citroensap, de in stukjes gesneden halve avocado, de korianderblaadjes en een snufje zwarte peper toe en blender nog een paar seconden. Het is heel belangrijk om de avocadomayonaise in een luchtdichte pot te bewaren. Bewaar tot 3-4 dagen in de koelkast.