Door kalk aangetaste douchekraan, hoe maak je hem schoon om hem weer als nieuw te maken?

3

Neemt u een douche maar komt er weinig water uit? Misschien komt het doordat je douchekraan vol kalk zit. Maak je geen zorgen, je hoeft hem niet te vervangen, alleen schoon te maken.

Douchekraan

Maar hoe moet het worden behandeld om het er weer als nieuw uit te laten zien?

Kalk in water

De term “kalk” verwijst naar afzettingen vancalciumcarbonaat die zich kunnen vormen in heet, hard water. Deze afzettingen kunnen zich ophopen in leidingen, boilers en andere sanitaire systemen en problemen veroorzaken zoals een beperkte waterdoorstroming, schade aan apparatuur en smaak- en geurproblemen.

Om kalkaanslag te verwijderen, kun je specifieke chemicaliën gebruiken of een waterfiltratiebehandeling installeren om de hoeveelheid kalkaanslag te verminderen.

Als alternatief kun je gedestilleerd of gedemineraliseerd water gebruiken, dat geen calciumcarbonaat bevat.

Douche vol kalkaanslag

Kalkaanslag kan een aantalproblemen veroorzaken wanneer het zich ophoopt in sanitair en huishoudelijke apparatuur. Laten we eens kijken naar een aantal manieren waarop kalkaanslag schadelijk kan zijn.

In feite kan het een beperking van de waterstroom veroorzaken, omdat kalk zich kan ophopen in leidingen en de waterstroom kan verminderen, waardoor het moeilijk wordt om douches, kranen en andere sanitair te gebruiken.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat kalkaanslag water een metaalsmaak of een onaangename geur kan geven, waardoor het moeilijk te drinken of te koken is. Als gevolg hiervan kan kalkaanslag water minder gezond maken, omdat het bacteriën en andere ongewenste stoffen kan bevatten..

Kortom, kalkaanslag kan problemen veroorzaken met de waterkwaliteit en -hoeveelheid, maar ook met de beschadiging van sanitaire systemen en apparatuur.

Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om het water op de juiste manier te behandelen of gedestilleerd of gedemineraliseerd water te gebruiken.

Douchekraan vol kalk

Iedereen neemt graag een douche met een goede straal, het ontspant en geeft een gevoel van welzijn. Maar wat gebeurt er als er kalk in de douchekraan komt? Het water is onherstelbaar verminderd, er zijn twee oplossingen: of je vervangt de douchekop of je gaat nadenken over hoe je het probleem blijvend kunt verhelpen.

Kalkaanslag kraan
Je kunt citroen gebruiken om kalkaanslag van badkamerkranen te verwijderen. Snijd hiervoor een citroen doormidden en wrijf ermee over het oppervlak van de kraan waar kalkaanslag zit. Laat het vervolgens 10-15 minuten zitten zodat het citroenzuur in de citroen kan inwerken op de kalkaanslag.